Nagyvállalati fájlvédelem

Az információk és az adatvagyon jogosultságának hatékony, auditált kezelése szervezeten belül és kívül. (IRM)

A vállalatokat nagy kihívás elé állítja az, hogy egyre gyarapodó adatállományukat erős és tartós védelemmel lássák el annak érdekében, hogy az üzletileg érzékeny információkat megvédjék. Annak ellenére, hogy tetemes összegeket fektetnek hálózat-védelmi és egyéb, adatszivárgást-megelőző rendszerekbe, sem sikeresek a fontos információk megvédésében, melynek következtében érzékeny információk kerülnek ellenőrizetlenül szervezeten kívülre.

 

Az árnyékinformatika, a szervezeten kívülre történő kommunikáció, a szervezeti informatika hatáskörén kívül eső mobileszközök, különféle alkalmazások, fájlmegosztók vagy saját e-mail fiókok kontrollálatlan használata felerősítik az adatszivárgás veszélyét és a megfelelőségi kockázatokat rontva ezzel az üzleti eredményt és a vállalat hírnevét.

 

Fájlvédelmi megoldásunk egy egyszerűen kezelhető rendszer, amely átfogó és teljes életcikluson át tartó preventív védelmet biztosít az érzékeny adatoknak (például pénzügyi és banki iratok, árajánlatok, kutatási és fejlesztési dokumentumok, vagy akár kormányzati titkok) szervezeten belül és kívül egyaránt. A rendszer segítségével azután is ellenőrzés alatt lehet tartani a fájlokat, miután azok el lettek küldve, meg lettek osztva, akár harmadik fél felé is.

 

A rendszer nem csak a belső-, illetve külső fenyegetésektől védi a fájlokat, de hasznos eszköz a nem szándékos események (pl. véletlenszerű e-mail küldés vagy fájlmegosztás), elveszett tárolóeszközök vagy nem dokumentált fájlmozgatás esetén is. Területek, melyekre megoldást nyújtunk:

Erőteljes, AES-256 titkosítási szabványon alapuló kód kezelés, biztonságos kulcs szerver és globális hozzáférés kezelő rendszer, tartós védelem alkalmazás engedélyezőlistákkal és távoli fájltörlési lehetőséggel

Rugalmasan együttműködik bármilyen alkalmazással, eszközzel, fájltárolóval, felhő-alapú vagy helyi tartalomkezelő rendszerrel bármilyen kommunikációs csatornán (megbízható, nem megbízható, magán vagy publikus)

Többszintű fájljogosultság és védelmi beállítások, szervezeti vagy felhasználói szintű házirend sablonok, teljes fájlkontroll

Átfogó fájlaudit, mintakövetés, valós idejű jelentések és vállalati felügyelet az adatok teljes életciklusán keresztül

Gyorsan bevezethető a szervezet méretétől függetlenül skálázható felhő-alapú vagy helyi virtuális eszközként. Könnyű kliens, könyvtár és infrastruktúra átjárhatóság.

Kíváncsi hogyan működik a rendszer?