Nagy- és kisvállalati tartalomkezelés

Céges és vállalati adatok rendszerezése, tárolása, archiválása, megosztása, vezető biztonság mellett. Az üzleti tartalmak vállalati folyamatokba illesztése. Egyedi, iparági megoldások.

Aktuális probléma az egyre növekvő felhalmozott adatmennyiség, ennek rendszerezettlensége, tárolása, archiválása, megosztása kollégákkal és külsős partnerekkel. A különféle programok és szoftverek integrációja az üzleti tartalmak vállalati folyamatokba illesztéséhez. Nem homogén operációs rendszerek. Valamint mindezen problémák egyszerű, biztonságos és a vállalati szabályoknak megfelelő megoldása.

 

Az alkalmazottak igényeihez funkcionalitásban is igazodó, azok produktivitását leghatékonyabban támogató és egyben a vállalati biztonsági szabályoknak is megfelelő megoldás megtalálása nagy kihívás. Ennek hiányában kollégáink olyan külső eszközöket fognak használni a mindennapi feladataik elvégzéséhez (pl. internetes fájlküldők, külső adathordozók vagy egyéni felhő megoldások), amelyek nem felelnek meg a vállalati előírásoknak és veszélyeztetik a szervezet adatainak biztonságát.

Adattárolás (minden adat egy helyen tárhely korlátozás nélkül)

Szinkronizálás és megosztás

Együttműködés kollégáinkkal, ügyfeleinkkel és külsős partnerekkel

Átfogó jelentések készítése, belépésnaplózás és nyomonkövetés

Hitelesítés és jogosultság kezelés

Adatvédelem: titkosítás és biztonság

Az adatokkal kapcsolatos munkafolyamatok kezelése, automatizálása

Eszköz és operációs rendszertől független platform

Több mint 200 féle fájlformátum kezelése és megjelenítése (Office és Mac formátumok, PDF, PSD, AI, CAD...stb.)

Integrációs lehetőségek, teljes iparági megoldások

Iparági biztonsági tanúsítványoknak való megfelelés (ISO 27001, Safe Harbor, SOC 1 /SSAE16/ Type II, SOC 2 Type II, SOC 3, HIPAA, HITECH, ISAE 3402 Type II, PCI).

Könnyű és gyors bevezetés, kezdeti tőkebefektetés nélkül

“Építőipari ügyfelünk a Box bevezetésével migrálta összes üzleti tartalmát a Box által kínált felhő alapú tárhelybe, melynek köszöntően meg is szüntette költségesen üzemelő fizikai szervereit. A boxnak köszönhetően jóval gördü-lékenyebb lett az építési területeken dolgozó kollégákkal történő együttmű-ködés is, akik így szintén könnyen elérhetik a szükséges fájlokat helyszíntől és mérettől függetlenül. A Boxhoz integrált CAD tervező rendszeren keresz-tül a tervrajzok, látványtervek azonnal rendelkezésre állnak a területeken dolgozók számára bárhol és bármikor, valamint az ügyfelek is könnyedén megtekinthetik a CAD program telepítése nélkül. Az építkezéseken fellelt problémák rögzíthetők video vagy kép formátumban megjegyzésekkel ellátva, amelyeket valós időben azonnal lát a megfelelő döntéshozó, fel-gyorsítva ezzel a munkát. Ügyfelünk pénzügyi rendszerét is integrálta a Box platformhoz, melynek segítségével archiválhatók a kimenő és bejövő számlák és a meta adatok segítségével a számlán szereplő adatok bekerül-nek a VIR rendszerbe.”

Kíváncsi, hogyan működnek megoldásaink?

Kisvállalati tartalomkezelés

Nagyvállalati tartalomkezelés