Felhő alapú üzleti megoldások

Szem előtt tartva ügyfeleink egyre növekvő üzleti kihívásait a hazai és globális környezetben, életre hívtuk felhő alapú SAAS üzletágunkat. Vezető informatikai cégek szolgáltatásait kínáljuk elősegítve ezzel a hazai vállalatok hatékonyságát. Folyamatosan bővülő felhő alapú üzleti szolgáltatásaink:

Nagy- és kisvállalati tartalomkezelés

E-mail menedzsment és archiválás

Költségmenedzsment

Biztonságos távoli nyomtatás

Videokonferencia szolgáltatás

Az Antotech tanácsadói szolgáltatásával segíti ügyfeleit a megfelelő felhő migrációs stratégia megtervezésében és végrehajtásában, az aktuális szervezeti és üzleti célok figyelembevételével. Szakembereink támogatást nyújtanak a megfelelő megoldások feltérképezésében, a kapacitás és erőforrások megtervezésében, az üzleti folyamatok kialakításában, elősegítve ezzel a vállalatok teljesítményének javítását, kockázatmentes átállását felhő alapú rendszerekre.

Az informatika felhő gazdasági előnyei

Miért választja egyre több vállalkozás az informatikai felhőt? Azért, mert növeli a hatékonyságot, az üzleti eredményt, gazdaságos és további számos előnyt biztosít.

Rugalmasság

A cégeknek egyre nagyobb internetes sávszélességre van szükségük a különböző rendszerek működtetéséhez. A felhőn elérhető szolgáltatások minimálisan terhelik csak a vállalati internetes hálózatot, mivel ezek távoli szervereken futnak. Ebből fakadóan a szolgáltatások bárhol, bármikor és bármilyen eszközön elérhetők.

Katasztrófa utáni helyreállítás

Az üzleti felhő megoldásokat használó és az adataikat ott tároló cégek megszabadulnak a komplex katasztrófa utáni helyreállítási tervek kidolgozásától. Erről gondoskodik maga a szolgáltató, ráadásul gyorsabban és hatékonyabban. Az Aberdeen Group tanácsadó cég megállapította, hogy a felhő szolgáltatásokat használó cégek körében a helyreállítás átlagosan 2,1 órát vett igénybe, ami közel négyszer gyorsabb, mint a felhőt nem használó cégek esetén (8 óra).

Automatikus szoftverfrissítések

2010-ben az európai vállalatok 18 munkanapot töltöttek csak a helyi biztonsági frissítések kezelésével. A felhő szolgáltatók elvégzik a szükséges informatikai karbantartási feladatokat, beleértve a biztonsági frissítéseket is, megkímélve ügyfeleink értékes erőforrásait és idejét.

Költséghatékonyság

A szolgáltatott szoftvereket bérleti konstrukcióban kínáljuk, így nincsen szükség beruházásra egyáltalán. A felhő alapú megoldásoknak bevezetése is jóval rövidebb és egyszerűbb feladat így minimálisak az induló költségek is és kiszámíthatók, tervezhetők a működési költségek.

Produktivitás

A felhő lehetővé teszi a dolgozók hatékony munkavégzését bárhol, bármikor és valós időben ezáltal lerövidülnek, leegyszerűsödnek az eddig komplex munkafolyamatok, valamint jelentősen csökkenthető az erőforrásigény. A Frost & Sullivan felmérése szerint azok a cégek, amelyek együttműködést és produktivitást támogató rendszerekbe fektettek 400 százalékos megtérülést realizáltak.

Rugalmas munkavégzés

A felhő alapú megoldások interneten keresztül bárhonnan és bármikor elérhetők, lehetővé téve a rugalmas munkavégzést, amely pozitívan befolyásolja a dolgozók termelékenységét, és az egészséges munka-szabadidő egyensúlyt. Egy tanulmány megállapította, hogy a dolgozók 42%-a fizetéscsökkentés ellenében is vállalna távmunkát. Átlagosan 6 százalékos csökkentést vállalnának.

Biztonság

A felhő szolgáltatók adatközpontjai a legmagasabb biztonsági követelményeknek felelnek meg, ahol vezető iparági technológiákat használnak az adatok tárolásához és védelméhez. Az adatok egyszerre párhuzamosan több adatközpontban is tárolásra kerülnek, ezért nem fordulhat elő adatvesztés. Elvesztett vagy meghibásodott számítástechnikai eszközök sem okozhatnak adatvesztést, mivel a felhőből bármikor visszahívhatók az adatok.

Versenyképesség

A felhő lehetővé teszi, hogy minden szervezet mérettől függetlenül nagyvállalati szintű technológiákat használhasson, de jóval kedvezőbb feltételekkel. Egy a katasztrófa utáni helyreállítással foglalkozó tanulmány azt is megállapította, hogy a klasszikus szervereket használó vállalatok kénytelenek elavult és nehézkes szalagos biztonsági mentésre, továbbá bonyolult, lassú és nehézkes eljárásokra támaszkodni ahhoz, hogy visszaszerezzék adataikat. Felhő megoldásokat használó cégek számára mindezek ismeretlenek.

Környezetbarát

A szolgáltatott szoftvereket használó cégek csak akkor használják szerver kapacitásukat, amikor szükséges és annyit, amennyi szükséges. Ez jelentősen csökkenti a szén-dioxid kibocsátást. A felhő megoldások használata a helyi szerverekkel szemben 30 százalékkal csökkenti az energia felhasználást és a szén-dioxid kibocsátást. Kisebb vállalatok esetén ez akár 90 százalék is lehet. Nem beszélve a papírmentes munkahelyekről.