A Varonis adathozzáférés-menedzsment szolgáltatáscsomagjának segítségével a vállalatok felmérhetik, kezelhetik és megvédhetik a különféle tárhelyeken, szervereken tárolt adatvagyonukat

Adatvagyon audit és védelem

Az adatokkal történő összes esemény monitorozása. A rendszer megmutatja hol vannak a legérzékenyebb adatok, kik férhetnek hozzá, vagy melyek azok az elemek, amelyeket senki nem használ már, de rengeteg helyet foglalnak. Az analitikákból kinyerhető, hogy melyek a fokozottan érzékeny adatok és ezek milyen további védelmet igényelnek.

A mesterséges gépi tanulás és a kétirányú klaszteranalízis segít a felhasználói hozzáférések pontos azonosításában. Egy egyszerű felületen keresztül kezelhetők az engedélyek és biztonsági beállítások.

Felhasználó viselkedés analitika

A Varonis segítségével hatékonyan kiszűrhetőek az adatokat fenyegető veszélyek, gyanús viselkedések, az, hogy adatvagyon melyik része érintett. Beazonosítható a fenyegetés típusa is, például ha a vállalat zsarolóprogram áldozatává válik.

A rendszer innovatív magatartás-elemző analitikája, az integrált modellek segítségével hatékonyan segít a gyanús tevékenységek feltárásában és kiértékelésében.

A metaadatok mély elemzése, a mesterséges gépi tanulás és a fejlett felhasználói viselkedés analitika lehetővé teszik a gyanús viselkedések automatikus észlelését és elemzését adat-hozzáférés nélkül.

Adatvagyon rendszerezés és keresés

A Varonis DatAnswers modulja felismeri a felhasználók és a tartalmak közötti összefüggéseket és ez alapján összeállít egy komplex keresési eredményt, amely a kulcsszavakon túl számos más jellemzőt is vizsgál. Az intelligens keresőmotor a metaadatok és a szövegkörnyezet elemzésével még jobb keresési eredményeket képes elérni.

Vállalati fájlmegosztás

A Varonis DatAnywhere használatával 30 perc alatt átalakíthatja fájlmegosztásait, felcsatolt hálózati mappáit Dropbox-szerű, felhőből elérhető és mobil eszközökön azonnal szinkronizálható privát felhős fájlmegosztóvá. Ráadásul a DatAnywhere használatával minden adat a házon belül marad, minden kiadott jogosultság megmarad, és a régi fájlmegosztásokkal együtt dolgozhat.

Jogosultságkezelés

A Varonis lehetővé teszi a felhasználók részére, hogy IT támogatás nélkül, maguk kezeljék az egyes fájlokhoz történő hozzáféréseket. A megoldás jelentősen csökkenti az IT részlegre nehezedő terheket, időt takarít meg és jelentősen javítja az adatvédelemmel kapcsolatos döntéseket.

Adatmigráció és archiválás

A Varonis Data Transport Engine megkönnyíti a domainek és a platformok közötti adatmozgatást úgy, hogy az adatokhoz rendelt szabályokat, engedélyeket is társítja azokhoz, sőt képes azok kijavítására is.

A megoldás segítségével karanténba helyezhetők az érzékeny és szabályozott tartalmak. Felfedezhetők és összegyűjthetők az adatok a vonatkozó jogi megfeleltetés szerint. Lehetőség van a meglévő platform optimalizálására az adatok azonosításával és rendszerezésével, hogy melyek kerüljenek archiválásra, illetve törlésre.

A szabályrendszerek mentén működtethető modul lehetővé teszi az automatikus adatmigrációt, archiválást vagy törlést a tartalmak, mérete, kora, hozzáférése, aktivitás és számos további paramétere alapján.

Videók

A gyorsan növekvő és eddig nem strukturált vállalati adatállomány a Varonis segítségével kezelhetővé, kereshetővé és védhetővé válik.

Érdekli megoldásunk? Szeretne további tájékoztatást kapni? Írjon nekünk!